Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tunus’ta polise saldırı

Ülkenin kuzeydoğusundaki Cendube’de silahlı kişilerin güvenlik güçlerini hedef aldığı saldırılarda ikisi polis dört kişi öldü.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bölgede silahlı kiÅŸilerce bir sivil ve bir gardiyanın öldürülmesi üzerine olay yerine giden araçtaki iki polis de silahlı saldırı sonucu öldürüldü. 

Bakanlık saldırıya iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatıldığını açıkladı. 

Tunus’ta Zeynel Abidin Bin Ali yönetiminin devrilmesinden sonra ülkede sık sık polisi hedef alan saldırılar düzenleniyor.

Güvenlik güçleri geçtiÄŸimiz yıldan bu yana ABD’nin de ‘terör örgütü’ listesinde bulunan Selefi eÄŸilimli Ensar El Åžeria grubuna yönelik operasyonlar düzenliyor.

Ülkede 11 Åžubat'ta yeni anayasa yürürlüÄŸe girmiÅŸ ve BaÅŸbakan Mehdi Cuma’nın liderliÄŸinde yeni bir hükümet kurulmuÅŸtu.

Cuma, 2011’de eski Tunus CumhurbaÅŸkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin devrilmesinin ardından ülkede artan ekonomik ve sosyal sıkıntıları çözmeye çalışacak.

Tunus, 14 Aralık Devrimi ile Orta DoÄŸu ve Kuzey Afrika’da demokrasi ve reform talebiyle yayılan Arap Baharı’nın baÅŸladığı ülke olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.